Право на отговор: Янчо Таков

Post Syndicated from Николай Марченко original https://bivol.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D1%8F%D0%BD%D1%87%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2.html

сряда 28 октомври 2020


В редакцията постъпи право на отговор на г-н Янчо Таков. В своята позиция той отрича да има общо със строителството на “Турски поток”.

Г-н Таков заяви, че е бил съдружник във фирмата “Хидро Славово” ООД, заедно с “Каро трейдинг”, но това е било преди години и няма отношение и участие в нейната сегашна дейност.  Той не си спомня кога точно е напуснал общата фирма, но според Търговския регистър е бил в нея до ликвидацията й през 2013-та г.

Публикуваме писмото на г-н Таков по същество, с леки корекции, като спестяваме някои квалификации и лични оценки, които са несъотносими с казуса:

“Чета понякога „Биволъ“ и видях името си в „професионалното“ разследване на неизвестния за мен Николай Марченко от 10. 10. 2020. На моите 73, вече е трудно да бъда изненадан от нещо. Да, ама не! Коля си е позволил да ме изкара един от гордите строители на т.н. „Турски поток“. През годините привикнах с откровените простотии по мой адрес – „пияница“, „женкар“, „комарджия“, затворник… Както казваше един приятел – „ти беше избран да служиш за „лошия пример“ още през 80-те“. Но това, което Коля си позволява, забърквайки моите най-близки прескача всяко хладнокръвие. Авторът ме изкарва, едва ли не служител на „Газпром“, ортак на зам. министърка от ДПС /любимка на Почетния председател/, собственик на фирмите, които строят „потока“ и още клевети. Факти – няма. Единствена вярна е снимката в края. Признавам, че на нея съм аз. Другите „факти“ са препратки към стара жълта преса, клюки и лъжи…”

Авторът съжалява, ако информацията за бивши бизнес връзки на субектите в статията с г-н Таков са засегнали неговото достойнство. Правим уточнението, че общата фирма на г-н Таков и “Каро трейдинг” ООД днес е ликвидирана и се извиняваме за недоуточнението с актуална дата, ако то е създало неверни внушения.