За руския народ

Post Syndicated from original http://www.gatchev.info/blog/?p=2578

Мисля си за руския народ. Какво отношение заслужава той – днес, по време на агресията на Русия в Украйна?

Уви, днес руският народ масово подкрепя великоруския нацизъм. Да, има руснаци, които му се противопоставят с риск за свободата и живота си, и те заслужават огромно уважение и възхищение. Но те не са мнозинството. А мнозинството е, което прави народа – и заслужава презрение и позор.

Да, може би след 50 или 100 години руският народ ще е така далече от нацизма, както са днес германският и японският народи. Тогава може би ще заслужава отношение като към германците и японците днес. Но сега заслужава каквото заслужават германският и японският народи по времето на Хитлер и Хирохито.

Да, мнозинството руснаци всъщност не са виновни за отровата в главите си. Жертва са на пропагандата, с която биват облъчвани. Затова не бих разстрелял или затворил искрен поддръжник на руския нацизъм. (Руската агентура, която пропагандира рашизма знаейки, че е вид нацизъм, за мен заслужава същото, каквото заслужиха служителите на Гьобелс в Германия.) Но с много малко изключения се отнасям към искрените поддръжници на рашизма, и в Русия и у нас, с презрението, което каузата им заслужава. Без това те нямат как да осъзнаят, че подкрепят античовечност, и да я отхвърлят. А не я ли отхвърлят, ще продължат да са гранати, които стоят на масата и чакат някой да ги грабне и запрати по някого.

Това е моята позиция.