WinConn

Post Syndicated from RealEnder original https://alex.stanev.org/blog/?p=302

От години използвам Linux като основна работна среда.

От горното изречение, особено думата “основна”, личи, че понякога се налага и да се пали win/mac, където се стартират ред приложения, било поради недобра съвместимост, било защото просто са специализиран софтуер, писан само за конкретната операционна система.

Години наред решението бе да се закачиш на отдалечена машина по VNC/RDP/whatever и да си свършиш работата по най-бързия начин, преди да си се издразнил от разликите в интерфейса и от това да падне продуктивността. Възможностите за seamless интеграция (използване на отдалечените приложения въвместно с останалите в работната среда) бяха ограничени и трудни за конфигуриране и използване – SeamlessRDP на rdesktop, Seamless mode на VirtualBox, VMware Fusion и т.н.

Благодарение на развитието на проекта FreeRDP, вече имаме свободна имплементация на RemoteApp. Липсващото парченце от пъзела е приложение, което да улесни конфигурирането на отдалечените приложения.

За целта последните дни работих върху WinConn, графичен мениджър за RemoteApp приложения с отворен код. На страницата можете да видите задължителните снимки на екрана, видео в действие и да го инсталирате от моето PPA в Ubuntu.

Разработката на WinConn съвпадна с Ubuntu App Showdown – триседмичен конкурс за програмиране на приложения в Ubuntu. Ако ви хареса, след 10ти юли ще можете да гласувате чрез рейтинговата система в Ubuntu Software Centre. Разбира се, приемам всякакви предложения за подобрения, бъгове и т.н. в Launchpad.