2021-01-17 post-hireheroes

Post Syndicated from original https://vasil.ludost.net/blog/?p=3445

(втори пост!)

Dev.bg имаха интересен проект, наречен “HireHeroes”. Идеята беше в общи линии някакво количество “герои” да могат да си говорят с потенциални кандидати, които искат да се ориентират по-добре какво да правят, и да могат да ги препоръчат в определени фирми.

Цялата идея имаше някакъв комерсиален момент, но за мен основната причина да се занимавам беше, че имах възможност да ориентирам и помогна на някакви хора (сравнително близо до моята област) какво могат да очакват, към какви неща да се насочат и т.н.. Това е нещо, което опитвахме/правихме и на срещи с ученици в initLab, но сега особено тия неща са умрели, а с моето семейно/работно разписание ми е малко трудно да отделя няколко часа да ходя някъде…

Та, dev.bg прекратиха HireHeroes (и направиха job board, който най-вероятно ще им е повече на печалба), но не мисля, че всичко от тая идея трябва да умре. Та, ако някой има нужда от съвет, идеи, иска да си сменя типа работа и изобщо въпроси по темата, съм щастлив да отговарям/помагам доколкото мога. Mail-а ми е като сайта ми, може да оставяте коментари в блога и т.н., а за който иска, успявам да изкопча по някой друг час на седмица за video call.