2023-01-01 равносметъчно

Post Syndicated from original https://vasil.ludost.net/blog/?p=3463

> Отказвам да имам очаквания за идващата година. Някои хора казват, че поне supply chain проблема може да почне да се пооправя към края ѝ, а дано.

(аз, в началото на годината)

Явно решението да нямам очаквания е било съвсем правилно.

От по-интересните неща, които се случиха:

– Малките зверове растат – весели, здрави и все толкова опасни 🙂

– Направихме пак online FOSDEM, и ще е последния такъв. Имам билети, подготвили сме се, идващия ще е на живо, в гадния студен и мокър Брюксел, в кривия университет. И съм сигурен, че много ще му се радваме.

– Направихме един хубав OpenFest на живо, на който дори успях да изнеса една лекция (още ми е трудно да повярвам колко хора гласуваха за нея, въпреки малоумното заглавие). Следващия OpenFest ще се случва без мен, както писах, от всички органиизрани досега не съм бил в организацията само на 4-5…

– Успяхме да си попълним екипа тая година, изглежда, че ходенето по разни конференции помага. Даже имах време да посъбера нов списък от “мотики”, та със сигурност в момента има материал поне за една лекция. Ако имам възможност, ще драсна една-две тук.

– Започнахме да си организираме (в екипа) сбирка на всички в офиса да работим заедно, за по една седмица на около два месеца. Аз, както не съм особено социален все пак го намирам за много полезно и приятно, и определено ще се запази.

– ИББ изглежда се възстановява.

Имам голямото желание (и) тази година да пиша малко повече, например отдавна се каня да напиша нещо за наемането на хора, да видим докъде ще стигна.